Yazılımda Başarıyı Yakalayın!
Bilişim sektörü genelinde, yazılım ürünleri özelinde kaliteyi belirleyen tek unsur başarıdır.
Yazılımın tüm kullanıcılarının sistemden beklentileri tam olarak karşılandığında ve bu durum sürdürülebilir olduğunda ancak bir başarıdan bahsedebiliriz.
Yapılan istatistikler göstermektedir ki geliştirilen projelerin %50′si başarısızlıkla sonuçlanmaktadır.
Kalan %50’nin ise sadece %5-10′u tam başarılı, geri kalan %40-45′i ise kısmen başarılıdır.
Ülkemizde Kobi’ler yazılım ihtiyaçlarının farkında olmakla birlikte bu alanda yaptıkları yatırımdan bekledikleri geri dönüşleri alamadıklarından dolayı bir önyargı içine girmektedirler.
Önyargı, bu alanda yeni bir adım atmalarını ve verimliliklerini çok olumlu etkileyecek iş yapış şekillerine geçmelerini engellemektedir.
Elron yazılım olarak 2009 yılı şubat ayında yazılım projelerindeki başarı oranını mümkün olan en üst seviyelere çıkartabilmek için adına BulutBudur dediğimiz bir uygulama geliştirme platformu çalışmalarına başladık.
Bugün geldiğimiz noktada bu platform kullanılarak geliştirilen projelerin neredeyse tamamı başarılı bir şekilde sonuçlanmaktadır.
Peki, BULUTBUDUR uygulama geliştirme platformu ile geliştirilen yazılım projelerindeki başarı oranını %50 den %90’lara nasıl çıktı?
Bu konuyu şöyle özetleyebiliriz.
BulutBudur Nasıl Çalışır?
BulutBudur platformu derleme değil yorumlama mantığı ile çalışır. Geliştiricinin yaptığı değişiklikler yayınlandığı anda sayıları binlerce de olsa tüm kullanıcılara aynı
anda aktarılır. Kullanıcı tarafında çalışan yorumlayıcı, geliştiricinin yaptığı tasarımları yorumlayarak kullanıcıya sunar.
Bu sayede bir proje bitmiş ve canlıya alınmasının üzerinden yıllar bile geçmiş olsa talep edilen değişiklik çok kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanarak kullanıcılar
farkına bile varmadan sisteme adapte edilmiş olur.
BulutBudur’un Geliştiricilere Sunduğu Avantajlar
BULUTBUDUR platformu yaygın olarak kullanılan programlama dillerinin ötesinde geliştiricisinin işini kolaylaştıracak birçok yapıyı hazır olarak sunar.
Bu yapılardan en çok göze çarpanı sunucu ve istemci taraflı çalışan kod dağılım mantığıdır. Yani kodun belli bir kısmı lokalde çalıştıktan sonra oluşan verilerle beraber sunucuya gönderilir, sunucuda çalışma tamamlandıktan sonra tekrar lokale dönerek kaldığı yerden çalışmaya devam eder. Bu yapı güvenlik, tutarlılık ve hız alanlarında son derece başarılı sonuçlar sağlamaktadır.
Ayrıca değişikliklerin otomatik olarak yansıtılması, kaydedilen, güncellenen ve ya silinen kayıtların otomatik olarak tespit edilip sadece bu kayıtlar üzerinde çalışan kod bloklarının yazılabilmesi de geliştiricinin sırtındaki yükü hafifletmektedir.
BulutBudur ile Veri tabanı İşlemleri
BULUTBUDUR platformu veri yapılarını oluşturmak ve yönetmek için gereken tüm araçları bünyesinde barındırır.
Bu sayede geliştirici veri tabanı yönetim sistemine hiçbir şekilde giriş yapmadan tüm yapıyı tasarlayıp kullanıma açabilir.
Zaman içinde eklenmesi gereken veri yapıları için de birkaç tıklama ile tablo, alan, tablolar arası ilişkiler ve indekslemeler düzenlenebilir.
Oluşan ilişkisel veri yapıları üzerinde son derece karmaşık sorguların oluşturulması da BULUTBUDUR platformu ile çok basittir.
Hazırlanması sırasında normal bir geliştiricinin hata yapma olasılığının çok yüksek olduğu ve uzun saatler gerektiren veri tabanı sorguları,
BULUTBUDUR ortamında fare tıklamaları ile dakikalar içinde hatasızlığı garanti edilerek hazırlanır.
Projeye 5-0 Önde Başlayın
Genelde proje tasarımında, yazılım projelerinin olmazsa olmazı olan Gizlilik, Güvenlik, Yetkilendirme, Paylaşım ve İzlenebilirlik kavramları en sona bırakılır ve bu konular bir türlü gündeme alınamaz.
BULUTBUDUR platformu ise geliştiricisine projeye başladığı anda bu 5 kavramı hazır olarak sunar ve adeta 5-0 önde başlamasını sağlar. Geliştiricinin tek yapması gereken kuralları belirlemektir.
BulutBudur'u İnceleyin
____________________________________________________________________________
Size uygun demo çalışması yapmamız için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Daha Fazlası
Ayrıntılar